015 310 88 73

 

Transportbedrijf Joh. van der Haas B.V. is gespecialiseerd in het internationaal transport van planten door West-Europa. Dit van oorsprong Delftse bedrijf is inmiddels verhuisd naar Kwintsheul. De oude bedrijfslocatie werd door Van der Haas onder begeleiding van Westmaas Makelaardij ontwikkeld tot de luxe villa locatie Delfts Buiten. Hierbij het verhaal van Pieter van der Haas, een van de vier eigenaren van Transportbedrijf Joh. van der Haas B.V.

Wat doet jullie bedrijf?
Transportbedrijf Joh. van der Haas B.V. is een bedrijf dat gespecialiseerd is in internationaal transport, distributie, groepage en de logistieke afhandeling van planten. We zijn gespecialiseerd op de landen Duitsland, Engeland en de Benelux.

Kan je kort de historie van jullie bedrijf schetsen?
Onze vader is in 1954 gestart met paard en wagen om van tuinders met groenten naar de veiling te rijden en van diverse veevoederfabriekjes veevoeder te vervoeren naar de boerenbedrijven.
In de jaren 70 zijn we ons gaan specialiseren in plantentransport. Wij hebben in 1994 het bedrijf van onze vader voortgezet toen het 40 jaar bestond.

Hoeveel mede-eigenaren zijn er hoeveel mensen zijn er totaal actief binnen jullie bedrijf?
Wij zijn met vier eigenaren/aandeelhouders, 3 broers en een zwager, binnen het bedrijf met ieder zijn eigen takenpakket.

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in jullie branche?
De informatievoorziening wordt steeds belangrijker en uitgebreider. Track en trace, just in time, temperatuurinformatie, informatie inzake aflevertijden etc. en dit allemaal via de boardcomputers van de auto’s. We zijn nu bijvoorbeeld scanners aan het inbouwen zodat onze klanten eerder de afleverinformatie hebben zodat ze sneller kunnen factureren.

Waar staan jullie met je bedrijf over tien jaar?
We groeien nog steeds en zijn dan een nog grotere speler in de logistieke dienstverlening  en het internationale transport van de producten uit de sierteeltsector.

Wat heeft Westmaas Makelaardij voor jullie gedaan de afgelopen jaren?
In de loop van de jaren heeft Eddy Westmaas van alles voor ons bedrijf en onze familie gedaan, zoals:
-   Diverse taxaties
-    Beoordelen van de waarde van een aan te kopen bedrijf
-   Verkoop van percelen weiland
-   Een schadeprocedure met Tennet; toen een 380Kv leiding onder ons bedrijf kwam te lopen nam Eddy Westmaas
    plaats in de deskundigencommissie voor ons. Hoewel het lang duurde voordat de commissie uitspraak kon doen
    was het resultaat zeer goed.
-   Begeleiding bij projectontwikkeling; gezamenlijk met Eddy Westmaas hebben we de bestemming van onze vorige
    vestiging in Delft laten wijzigen van bedrijfsdoeleinden naar wonen. Er kunnen nu zes riante vrije kavels bebouwd
    worden met bijbehorende villa’s. De eerste kavel is hiervan inmiddels verkocht.

Wat was er bijzonder aan jullie bedrijfsverplaatsing?
We waren al sinds 2004 bezig met de bedrijfsverplaatsing vanwege uitplaatsing door de gemeente Delft, in 2009 zijn we daadwerkelijk verhuisd naar De Lier en door omstandigheden in 2013 weer verhuisd en nu naar Kwintsheul terwijl onze vestiging in Delft pas in 2016 buitengebruik is gesteld. In Delft staan nu kavels voor woningbouw te koop.

Waarom zou je Westmaas Makelaardij aanraden?
Eddy heeft verstand van zaken en dat levert altijd voordeel op want kennis is macht.

 

Westmaas Makelaardij aangesloten bij VBO BedrijfsmatigWestmaas Makelaardij aangesloten bij SCVMOWestmaas Makelaardij aangesloten bij VBOWestmaas Makelaardij aangesloten bij FundaWestmaas Makelaardij aangesloten bij VBO Agrarisch Een totaaloverzicht van alle glastuinbouwbedrijven op 1 plaats gebundeld Het Taxatie Management Instituut