015 310 88 73

 

Westmaas Makelaardij is aangesloten bij het Taxatie Management Instituut (TMI). Hiermee voldoen onze taxaties aan de Taxatierichtlijn Commercieel Vastgoed en de International Valuation Standards (IVS). De grote geldverstrekkers accepteren voor bedrijfsmatige objecten boven de 1 miljoen Euro uitsluitend nog taxateurs die aan deze eisen voldoen.

TaxatiemanagementinstitituutTaxateurs actief in het bedrijfsmatig vastgoed werkten tot voor kort met verschillende modellen en standaards, wat vaak de kwaliteit van rapporten niet ten goede kwam. Om de kwaliteit te bevorderen is door NVM business het onafhankelijk Taxatie Management Instituut opgericht met de Taxatierichtlijn Commercieel Vastgoed als inhoudelijke basis. Taxateurs die gebruik maken van dit systeem werken met dezelfde richtlijnen en modellen die ook voldoen aan de internationale taxatie eisen (IVS).

Grote geldverstrekkende instellingen hebben inmiddels bij bedrijfsmatige objecten boven de 1 miljoen euro de eis gesteld dat zij uitsluitend taxaties accepteren die voldoen aan bovenstaande eisen.  Vooralsnog gelden deze eisen alleen voor commercieel vastgoed. Verwacht wordt dat dit ook voor de grotere woonobjecten en voor agrarisch vastgoed zal gaan gelden.
Taxateurs die gebruik willen maken van het Taxatie Management Systeem dienen gecertificeerd taxateur bedrijfsmatig vastgoed te zijn en zowel de entreetoets als de basiscursus TMS succesvol te hebben doorlopen.  Eddy Westmaas heeft namens Westmaas Makelaardij aan deze eisen voldaan en mag zich gecertificeerd TMI taxateur noemen. Westmaas Makelaardij kan u dus voor al uw taxaties van dienst zijn.

Westmaas Makelaardij aangesloten bij VBO BedrijfsmatigWestmaas Makelaardij aangesloten bij SCVMOWestmaas Makelaardij aangesloten bij VBOWestmaas Makelaardij aangesloten bij FundaWestmaas Makelaardij aangesloten bij VBO Agrarisch Een totaaloverzicht van alle glastuinbouwbedrijven op 1 plaats gebundeld Het Taxatie Management Instituut