015 310 88 73

 

De Wet voorkeursrecht gemeenten geeft de overheid de mogelijkheid om een voorkeursrecht van koop te vestigen op grond waarop een nieuwe bestemming zal worden gerealiseerd.  Door vestiging van het voorkeursrecht verwacht de overheid speculatie te voorkomen en houdt zij een regierol bij de realisatie van de nieuwe bestemming.  Een eigenaar die zijn eigendommen wil verkopen is hierna verplicht deze eerst aan de overheid aan te bieden. Wanneer partijen het niet eens worden over de waarde van het object kan de prijs bepaalt worden door de rechtbank en haar deskundigen.

Westmaas Makelaardij kan u adviseren over de Wet voorkeursrecht gemeenten, bezwaar maken tegen vestiging hiervan, uw eigendommen aanbieden, onderhandelen met de overheidsinstantie en een deskundigenprocedure bij de rechtbank voor u begeleiden.

Want ook bij een Wet voorkeursrecht gemeenten geldt dat inschakelen van Westmaas Makelaardij voor u het verschil kan maken.

Westmaas Makelaardij aangesloten bij VBO BedrijfsmatigWestmaas Makelaardij aangesloten bij SCVMOWestmaas Makelaardij aangesloten bij VBOWestmaas Makelaardij aangesloten bij FundaWestmaas Makelaardij aangesloten bij VBO Agrarisch Een totaaloverzicht van alle glastuinbouwbedrijven op 1 plaats gebundeld Het Taxatie Management Instituut