015 310 88 73

 

Op grond van de belemmeringenwet privaatrecht kunnen exploitanten de vestiging van een zakelijk recht afdwingen teneinde een leiding door uw perceel aan te leggen. Westmaas Makelaardij kan zowel eigenaren als exploitanten bijstaan in deze procedures. Er zal eerst minnelijk onderhandeld worden over de loop van het tracé, het mogelijk beperken van schade en over de schadevergoeding waar de eigenaar recht op heeft.  Komen partijen niet tot overeenstemming dan kan er bij de overheid een gedoogbeschikking worden aangevraagd.  Indien de eigenaar zwaar getroffen wordt  kan zelfs een aankoop van de gehele onroerende zaak aan de orde komen.

De afgelopen jaren heeft Westmaas Makelaardij regelmatig onderhandeld met Tennet (380 kv hoogspanningsverbinding) en de Gasunie over het vergoeden van de schade voor de eigenaren.  In een klein aantal gevallen kon het tracé gewijzigd worden en in alle gevallen is de volledige schade vergoed.

Westmaas Makelaardij aangesloten bij VBO BedrijfsmatigWestmaas Makelaardij aangesloten bij SCVMOWestmaas Makelaardij aangesloten bij VBOWestmaas Makelaardij aangesloten bij FundaWestmaas Makelaardij aangesloten bij VBO Agrarisch Een totaaloverzicht van alle glastuinbouwbedrijven op 1 plaats gebundeld Het Taxatie Management Instituut