Tel. 015 310 8873 | info@westmaasmakelaardij.nl

  • Nieuws
  • Ontwikkelen met geduld

Ontwikkelen met geduld

Op de laatste dag van 2020 ronden wij een dossier af waar we in 2005 aan begonnen. Uiteraard is ons doel bij een reguliere verkoop snel te verkopen. Maar in onteigenings- en projectontwikkelingsdossier moeten de klant en wij het vaak van de lange adem hebben. Zo ook bij deze familie te Rijnsburg.

In 2005 ontvingen wij van een familie bloementelers in Rijnsburg de opdracht hen te begeleiden bij de verkoop van een schiereiland (de punt) in het Oegstgeesterkanaal. Op deze punt werd al decennia lang bloemen geteeld. Op de oudste zwart-wit foto van de punt was de pioenenoogst nog te bewonderen.

De eerste actie in 2005 was de overdracht van de grond naar de vier kinderen zodat de nieuwe generatie kon profiteren van een verwachte waardevermeerdering.
De grond lag immers aansluitend aan het noordelijke deel van de woonkern van Rijnsburg en aangrenzende grond was al verkocht aan projectontwikkelaars.
Een woningbouwontwikkeling zou toch niet lang op zich laten wachten.

Voortvarend werden gesprekken gevoerd met ontwikkelaars en de gemeente en in 2006-2009 lag
een voorspoedige ontwikkeling voor de hand. De bestemmingswijziging naar Wonen leek er al snel te komen, maar door beroepen uit de omgeving duurde het tot 2012 voordat de bestemming gewijzigd was naar woningbouw. En inmiddels was de wereld veranderd,
de kredietcrisis verlamde het land en vrijwel elk woningbouwproject kwam stil te liggen.

Uiteindelijk duurde het tot 2017-2018 voordat de woningbouwontwikkeling weer werd vlot getrokken. Een deal werd beklonken met de aangrenzende ontwikkelaar waarbij onze klanten een deel van hun grond verkochten en zelf drie vrije kavels in eigendom hielden voor eigen verkoop en een woning in het project kochten. Uiteindelijk zijn de bouwkavels aan fijne kopers verkocht die in 2021 daar een prachtige villa aan het water gaan bouwen.

Een zaak waar dankzij het geduld van onze klanten, de prettige verstandhouding met de ontwikkelaar en onze inzet een optimaal resultaat kon worden behaald.

Meer langdurige zaken hebben wij het afgelopen jaar mogen afronden en ook die klanten zijn wij dankbaar voor het jarenlange vertrouwen.

Westmaas Makelaardij B.V.
Laakweg 4
2631 PJ Nootdorp

T. 015 310 8873
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang informatie over onze diensten, producten en acties. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement.

*  E-mailadres:
*  reCAPTCHA code: