015 310 88 73

 

Nieuws

Wilt u, of uw ouders, de komende jaren uw (agrarisch-) bedrijf of woning in het landelijk gebied verlaten? Bereid dit dan goed voor! Bijvoorbeeld met het doornemen van onze checklist. Begin hier jaren van tevoren mee zodat wij de maximale verkoopopbrengst kunnen realiseren met een fiscaal ideale situatie. Waar u allemaal aan moet denken.

Op 1 juli 2018 worden de nieuwe pachtnormen van kracht. De hoogst toelaatbare pachtprijzen voor 2018 zijn weer gepubliceerd conform het pachtprijzenbesluit. De reguliere pachtprijzen dalen in 2018 ten opzichte van 2017. Zo daalt in Westelijk Holland de pachtnorm van € 653 naar € 548 p/ha.

Na tien jaar stilstand is de grondmarkt voor woningbouwlocaties geëxplodeerd en lijkt de crisis definitief vergeten. Door stilstand en een hierna, door lage rentes gestimuleerde, extreme vraag naar woningen is het woningtekort groter dan ooit. Bestaande plannen worden in sneltreinvaart volgebouwd en de zoektocht naar nieuwe woningbouwlocaties is begonnen. Waar liggen de kansen is de vraag.

Het wordt tijd dat vastgoedland Nederland de sloophamer durft op te pakken. In deze tijden van hoogconjunctuur kan en moet eindelijk werk gemaakt worden van de sloop van leegstaande en buiten functie geraakte gebouwen. Dat bevrijdt ons van leegstand, voorkomt toekomstige lasten, geeft inspiratie en nieuwe kansen, en kan de economie een forse impuls geven.

Westmaas Makelaardij aangesloten bij VBO BedrijfsmatigWestmaas Makelaardij aangesloten bij SCVMOWestmaas Makelaardij aangesloten bij VBOWestmaas Makelaardij aangesloten bij FundaWestmaas Makelaardij aangesloten bij VBO Agrarisch Een totaaloverzicht van alle glastuinbouwbedrijven op 1 plaats gebundeld Het Taxatie Management Instituut