015 310 88 73

 

Nieuws

Op 1 juli 2019 worden de nieuwe pachtnormen van kracht. De hoogst toelaatbare pachtprijzen voor 2019 zijn weer gepubliceerd conform het pachtprijzenbesluit. In Westelijk Holland daalt de pachtnorm naar € 501 p/ha. Jaarlijks stelt de staatssecretaris de maximale pachtprijzen voor akkerbouw- en grasland, tuinland, agrarische gebouwen en agrarische woningen vast.

In het Boskoopse boomteeltgebied is dankzij invoering van de plattelandswoning de herstructurering van het boomteeltgebied een succes. In de glastuinbouwgebieden Westland en Oostland loopt de herstructurering zeer moeizaam. Tegelijkertijd weigeren de gemeentes in het Westland en Oostland de bestemming van bedrijfswoningen te wijzigen naar plattelandswoning. Wij constateren een verband.

De afgelopen weken zijn de OZB aanslagen met de WOZ-waarden weer in de bus gevallen bij onze agrarische cliënten. Helaas hebben wij vastgesteld dat met name agrarische bedrijfswoningen dit jaar veel te hoog gewaardeerd zijn. Vele bezwaarschriften dienen we al in. Indien u ook bezwaar wil maken, e-mail de aanslag dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uw aanslag komt komende maand weer binnen. Twijfelt u over de vastgestelde WOZ-waarde? Bedenk dan dat deze gebruikt wordt voor de vaststelling van de gemeentelijke belastingen, waterschapslasten, inkomstenbelasting en dat deze doorslaggevend is voor de erf- en schenkbelasting. Er iets aan doen? E-mail de beschikking en het taxatieverslag en wij beoordelen het of bezwaar maken nuttig is.

Westmaas Makelaardij aangesloten bij VBO BedrijfsmatigWestmaas Makelaardij aangesloten bij SCVMOWestmaas Makelaardij aangesloten bij VBOWestmaas Makelaardij aangesloten bij FundaWestmaas Makelaardij aangesloten bij VBO Agrarisch Een totaaloverzicht van alle glastuinbouwbedrijven op 1 plaats gebundeld Het Taxatie Management Instituut